Rabu, 21 Oktober 2009

Ayat suci di badan bayi

Salam semua...

2,3 hari ni ramai asyik crita tentang "Sejadah Berdiri" kejap di kelantan...jap di Yan ,kedah plak....Hampa percaya ka??? hahaha..

Ni hampa tgk lak crita ni ....

MAKHACHKALA: Seorang bayi Dagestan membingungkan doktor apabila ayat suci al-Quran ditemui pada tubuhnya.Ibu bapa kanak-kanak berusia sembilan bulan itu, Ali Yakubov, berkata mereka terkejut apabila perkataan Allah timbul pada dagunya sejurus selepas dia dilahirkan.

Sejak itu, beberapa ayat suci dalam bahasa Arab muncul pada belakang, lengan, kaki dan perut Ali.Keluarganya mendakwa, ayat lama akan hilang dan ayat baru pula muncul.Biasanya, ia berlaku dua kali seminggu, iaitu setiap Isnin dan malam Jumaat.


Pegawai perubatan berkata, mereka tidak dapat menjelaskan kejadian misteri itu tetapi menolak kemungkinan ditulis seseorang pada kulit kanak-kanak itu.Ibunya, Madina, berkata dia dan suaminya semakin patuh dalam melakukan suruhan agama selepas kejadian itu.Madina dan suaminya pada mulanya tidak menunjukkannya kepada sesiapa penemuan itu sehinggalah baru-baru ini apabila perkara itu didedahkan kepada doktor.

Ali kini menjadi tumpuan masyarakat Islam di Dagestan.Anggota Parlimen tempatan, Akhmedpasha Amiralaev, berkata kanak-kanak itu adalah tanda kebesaran Tuhan.“Allah menghantarnya ke Dagestan dalam sebagai tanda untuk menghentikan keganasan dan ketegangan di negeri kami,” katanya.Menurut Madina, Ali biasanya meragam apabila kejadian aneh itu berlaku.“Dia akan menangis dan suhu badannya meningkat. Sukar untuk memegangnya ketika itu.“Tubuhnya pula bergerak aktif, memaksa kami meletakkannya dalam buaian.“Sungguh sedih melihat dia menderita ketika itu,” katanya.
wassalam...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan